fbpx

Drømme og Tarot

af lcl-tarot 

Hvad har drømme og tarot til fælles?

De har faktisk rigtig meget tilfælles.

Tarotkort indeholder en mangfoldighed af symboler – symboler som kan have flere betydninger. Symbolerne har mange gange én betydning, når du slår op i en symbolordbog eller læser i de gængse tarotbøger. Og så kan symbolet have en helt anden betydning dig, der ser og tolker symbolet.

Sådan er det også med drømme symboler. Hvis du læser én drømmeordbog, betyder en kat én ting, i en anden drømmebog betyder den noget andet. Og hvis personen, der drømmer, rent faktisk er bange for katte, så betyder den noget helt tredje.

Når vi drømmer, bombarderer hjernen os med en masse billeder og symboler. Faktisk er vores drømmesprog meget klart og tydeligt, hvis vi ellers kan forstå det.

Drømmene er vores underbevidsthed, der taler direkte til os og fortæller os, hvordan vi har det og hvad vi bør gøre.

På samme måde taler tarotkortene til os. Vores underbevidsthed tiltrækkes af de kort, der vil fortælle os det, vi har behov for at vide netop nu.

Længere nede i indlægget her, vil jeg komme med et eksempel på, hvordan du kan bruge tarotkort til at hjælpe dig med at tolke dine drømme.

Drømmenes sprog kan være svært at forstå

Drømmenes sprog er fyldt med symboler - nøjagtigt ligesom tarotkortenes sprog er.
Et sprog, der ikke altid er så ligetil at forstå

Hvorfor drømmer vi?

Tilbage i 80’erne mente man at drømme blot var et tilfældigt produkt af vores hjernes aktivitet, mens vi sover.

Men i dag ved man at drømmene har en kæmpe betydning for vores psykiske velbefindende.

Drømmene handler om, hvordan du har det lige nu – klart og ærligt. Og de handler altid om noget, der foregår lige nu og her i dit liv.

Drømmene er et spejl af, hvordan du ser ud og har det inden i. Og drømme lyver ikke.

Nøjagtig på samme måde er Tarot et spejl af, hvordan du ser ud inden i – deraf navnet Sjælens Spejl.


Tarotkort taler samme sprog som drømmene...

Derfor kan det nogle gange være svært at finde ud af lige præcis, hvorfor du trækker et bestemt kort på lige netop det spørgsmål du stiller. For ligesom det er svært at tolke en drøm, kan det være svært at tolke et tarotkort.

Det er især være svært, fordi du ikke ser objektivt på dig selv og dit liv. Du vil altid have nogle blinde vinkler i forhold til dig selv.

Her kan det være en stor fordel at tale med et andet menneske, enten en nær ven, der kender dig rigtig godt og kan se kærligt på de sider, du ikke selv vil eller kan se. Eller en professionel terapeut, som kan stille de rigtige spørgsmål, så du kan se dybere i dig selv og hvad drømmene vil fortælle dig.

Vi drømmer ca. 2 timer hver nat. Men langt de fleste har svært ved at huske hvad de drømmer. Og det er fordi drømme er så flygtige. Du har garanteret ofte oplevet at vågne og huske en drøm, men lige i det, du vender dig, så er drømmen væk. Det er fordi drømmen - lige når du vågner - ligger i det, der hedder korttidshukommelsen. Den skal over i langtidshukommelsen, for at ”blive der”.

Her er et par tips til at huske dine drømme:

 • Når du går i seng om aftenen, så sig højt (eller inden i dig selv) ”Jeg vil huske mine drømme i nat”, så du går i seng med intentionen om at huske dine drømme.
 • Sørg for at have papir og pen liggende på natbordet, så det er lige til at få fat i.
 • Når du vågner, tager du med det samme fat i pennen og skriver det du kan huske – om det så blot er en farve eller en stemning eller en enkelt blomst. Ligegyldigt hvor lidt det er, så skriv det ned. På den måde træner du dig selv og din hjerne til at huske mere og mere.
 • Du kan også gøre det nemmere for dig selv og købe en diktafon. Så skal du blot trykke på en knap og indtale din drøm.

Du kan læse meget mere om drømme her på Michael Rohdes hjemmeside. Han er forsker i ubevidst intelligens og drømme og er en af Danmarks førende drømmeeksperter. På hans hjemmeside kan du også finde et hav af drømmesymboler.

Du kan træne dig op til at huske dine drømme

Du kan træne dig op til at huske dine drømme

Risikoen for at tolke drømmen til egen fordel

Michael Rohde opererer med noget, han kalder at tolke til egen fordel. Og her vil jeg også gerne tilføje at man kan tolke til egen ulempe.

Det betyder at du, som drømmer, altid vil være subjektiv i din måde at se din egen situation og et muligt problem på. Derfor er der risiko for at du laver en tolkning, der er meget mere positiv end det egentlig er tilfældet. Det gør du fordi der er nogle ting, du enten ikke kan eller vil se.

På samme måde kan du tolke til egen ulempe - hvilket vil sige at du gør din situation værre end den egentlig er. Begge tilfælde er helt normale - og som jeg skrev længere oppe, kan det være en fordel at vende det med en udenforstående, en ven eller måske en professionel - én der kan se objektivt på dig og din situation - og som kan stille de rigtige spørgsmål.


Kan man bruge tarotkort i drømmetolkningen?

JA - og endda med stor succes. Det er i hvert fald min erfaring

Som jeg skrev længere oppe i indlægget her, så taler drømmene og tarotkortene det samme symbolske sprog - og jeg har haft rigtig gode resultater med at bruge kortene som hjælp, når jeg skulle tolke en drøm.

Det er selvfølgelig en fordel, at man kender til de gængse drømmesymboler, når man kaster sig ud i at bruge tarotkortene til at tolke en drøm med. Men selvom du ikke gør, kan du alligevel få noget brugbart ud af at bruge kortene.

-->> Læs meget mere om Tarot her i Den Ultimative guide om Tarot

Sådan tolker du en drøm med Tarotkort:

 • Skriv din drøm ned - eller indtal den.
 • Find et, to eller tre af de drømmesymboler, der er de mest fremtrædende i drømmen - dvs. de symboler, der gjorde størst indtryk på dig.

Note: Drømmesymboler er ALT i din drøm - Det kan være en papkasse, det kan være en farve eller en bestemt følelse, du havde i drømmen - det kan også være dét at det er gråvejr i drømmen - eller vandet, der er frosset til is - altså ALT, der er i din drøm - det vigtigste er at du tager fat i de symboler, der har den største betydning for DIG.

 • Det at jeg skriver op til 3 symboler, er for ikke at gøre det alt for kompliceret. Du kan sagtens vælge flere symboler, men du risikerer at blive forvirret. Personligt forsøger jeg altid at finde 3 vigtige symboler og bruge i dette oplæg.
 • Notér de 1, 2 eller 3 symboler ned. 
 • Træk et tarotkort på hvert af symbolerne.
 • Til sidst trækker du et kort, der fortæller dig, hvordan du kan bruge drømmen.
Et Drømmeoplæg med 3 drømmesymboler ser sådan ud:


Tarot oplæg til tolkning af drømme

Tarot oplæg til tolkning af drømme


Eksempel: Tolkning af min egen drøm med et drømme tarotoplæg


Jeg drømte denne drøm i ugen op til, at jeg skulle stoppe på mit arbejde, for at gå 100% selvstændig:

Jeg ligger i en bil, som min mor styrer. Vi kører over bro, som jeg ved er meget højt oppe over vandet - Og jeg kan mærke min højdeskræk.

Vi kan ikke se ud og ned, da siderne på broen er meget høje.

Jeg føler tryghed i, ikke at kunne se ned - det giver mig tillid til blot at køre ligeud.

Min mor giver mig også tryghed.

Umiddelbart tolker jeg drømmen, som at jeg ikke skal bekymre mig om, at der er langt ned, og jeg skal bare fortsætte ligeud. Min mor i drømmen symboliserer min egen omsorg for mig selv - i det hele taget en drøm, der støtter mig og prøver at gøre mig tryg i min nye tilværelse som selvstændig.

Note: At det er min mor, der styrer bilen i drømmen, kunne selvfølgelig tolkes sådan, at det er min mor der styrer mit liv, men det gør hun ikke og denne tolkning ville slet ikke give mening for mig (det ville helt sikkert være den rigtige tolkning for nogen andres drømme, men ikke for mig i min drøm) - derfor tolkes hun som min egen omsorg overfor mig selv: mor = moderlig omsorg

Drømme-oplægget

Jeg fandt de 3 mest fremtrædende symboler:

Symbol 1: Dét at der er langt ned

Symbol 2: De høje kanter på broen

Symbol 3: Min mor


Tolkningen

1. kort: Symbol 1 - Dét at der er langt ned.
Her trækker jeg Narren, som står for det at springe ud i noget nyt - også selvom du kan mærke angsten bide i dig.
Jeg mærker højdeskrækken, fordi jeg ved at der er virkelig langt ned - ned til det nye og skræmmende, jeg har kastet mig ud i, nu hvor jeg skal være selvstændig uden fast løn og sikkerhedsnet.

2. kort: Symbol 2 - De høje kanter på broen.
Her trækker jeg kortet 2 Sværd, som hedder Fred (Peace), og som netop betyder fred i tankerne - ro og pause og at trække stikket fra det nye og skræmmende.
Det er dét, som kanterne på broen gør. De giver mig den fornødne ro til at se ligeud og blot følge vejen og broen til det nye.

I øvrigt betyder en bro i en drøm en overgangsfase fra ét sted til et andet, hvilket jo understreger at jeg er på vej ind i en ny fase

3. kort: Symbol 3 - Min mor.
Her trækker jeg kortet 4 Mønter, som hedder Magt (Power på engelsk). Kortet henviser til den magt, der ligger i at strukturere og have orden i tingene.
Så den måde jeg kan drage omsorg for mig selv på, er at jeg skal have struktur på min dag og på min arbejdsopgaver - det vil være det, som driver mig og min bil sikkert over broen.

Note: Når du drømmer om en bil, så er det et universelt drømmesymbol på dig selv - og du kan se på, hvem der styrer bilen og i hvilken stand, bilen er i.

4 kort - Hvordan skal jeg bruge drømmen
Her trækker jeg Mønternes Ridder. Han fortæller mig at jeg skal tage ansvar og søge hælp, om nødvendigt. Og så fortæller kortet, at jeg er moden og kan handle (kongerne er nemlig modne og kan handle på det, de ønsker at handle på).
Mønterne står for det fysiske, det materielle, bl.a. penge - og det giver jo virkelig god mening, da det, som jeg er mest nervøs for som selvstændig, er om jeg nu kan forsørge mig selv.

Det var en meget opløftende drøm, som gav mig et kærligt skub og en god tryg fornemmelse.

For det er det, som vores drømme gør - giver os et kærligt skub i den rigtige retning... 

Hvis vi altså kan forstå dem…

Min baggrund for at arbejde med drømme er at jeg har taget et speciale i drømmetolkning under min uddannelse til healingsmassør og samtaleterapeut på Kilden.


Bøger om Drømme

Der findes virkelig mange bøger om drømme og drømmetolkning. Nogle er deciderede drømmeleksika, hvor du slår op hvad et givent symbol betyder.

Andre bøger giver dig forskellige metoder, hvorpå du kan arbejde med din drøm.

Jeg kommer her med et lille udvalg af bøger om drømme, som jeg kan anbefale:

Sådan forstår du dine drømme af Michael Rohde

Bogen er meget inspirerende og forklaret i et let forståeligt sprog og hjælper dig igennem de forskellige faser fra et huske din drøm til at tolke den. Bag i bogen (og iøvrigt på hans hjemmeside) - er der et ret godt drømmeleksikon, som er en god hjælp, når du kaster dig ud i at lære drømmenes sprog at kende.

Den Universelle drømmenøgle af Patricia Garfield

Denne bog gav mig et virkelig godt fundament til at tolke drømme, fordi den bekriver de symboler, som optræder i vores allesammens drømme og som betyder noget fundamentalt - fx. at en bil er dig og du skal se på hvilken stand bilen er i, hvem der styrer den osv.

Drømme som middel til forståelse af Jill Morris

Denne bog giver nogle virkelig gode og meget forskellige metoder, til at tolke drømmene.

Lær dig selv at drømme af David Fontana

Denne her bog har de fineste tegninger - og inspirerer til at give sig i kast med at huske og tolke drømmene

Louise Cecillia Larsen står bag LCL-Tarot

Rigtig god fornøjelse med dine drømme - og læg gerne en hilsen under indlægget her.

Mange hilsner
Louise Cecillia Larsen

-->> Læs mere om Louise her


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Jeg havde en tung drøm i nat, som jeg har lagt kort på.

  Jeg sætter ild på en lejlighed og et hus, sammen med en person jeg kender men ikke husker.
  Vi kører væk derfra i en bus. Kort efter får jeg dårlig samvittighed og bliver bange for om jeg har skadet nogen, og bange for at jeg kommer i fængsel for mine handlinger. Jeg vælger alligevel at ringe efter brandvæsenet, men forsøger at være anonym for at undgå min straf. Hvilket ikke lykkedes og så vågner jeg.
  Den drøm var virkelig speciel, og kan tolkes på mange måder.

  Tak for din skønne side. Jeg overvejer meget at melde mig til din tarotklub😊

  Bh Mia

  1. Kære Mia
   Det er super interessant at dykke ned i sine drømme og ja det er da en speciel drøm, du har haft. Det tyder på at du står midt i en intensiv transformationsproces for tiden.
   Du skal være meget velkommen i VIP-Klub Tarot – det vil være mig en fornøjelse at byde dig velkommen indenfor.
   Mandag d. 22/8 afholder vi månedens workshop på Zoom <3
   Kærligst og god drømmelyst fra Louise

   1. Kære Louise

    Ja det er også det jeg er nået frem til🙈.

    Og tak for svar, det lurer jeg da lige på. God aften😊

    Kh Mia

 2. Jeg drømte jeg var hos min ven som boede i Sverige min store kærlighed det er mange år siden, og det som skete var det jeg drømte, alt lige fra rejsen der til og hjem igen. Jeg havde aldrig været der men viste hvordan hans hus så ud og ind retning og alle de steder vi var , som han viste mig de var i min drøm og han har aldrig fortalt det , han er død nu men vi har en dyb forbindelse med hinanden og da han døde kom han i min drøm og nogle dage efter læste jeg han var død og samme dato som jeg drømte det var den samme nat han døde, hvad kalder man det , der var så meget som vi aldrig fik sagt til hinanden og han var min største kærlighed , da jeg var hos ham var det lige som at komme hjem, men min søn var 10 år og han ville ikke flytte til i andet land og vi boede i Sønderjylland og han i Eskilstuna i Sverige så der var langt til Danmark og jeg kunne ikke leve uden min søn ,men han er der for at passe på mig kan jeg mærke selv om han aldrig har været hvor jeg bor

  1. Kære Henny
   Sikke en dejlig opløftende drøm ❤️
   Dejligt at du føler at han passer på dig.
   Det lyder helt sikkert, som om han har været på besøg, den nat han døde – det har jeg før hørt.
   Kærlige hilsner og tanker fra Louise

 3. Hej Louise.
  Utroligt spændende emne, og fantastisk tarotkort og drømme kan forbindes 😊
  Jeg sendte en intention om at ville huske mine drømme i nat. Jeg ved jeg drømmer meget, men oplever det ikke så tit. Jeg kan sige dig jeg gik fra den ene drøm i nat, til den næste. Det var meget overvældende og levende. Jeg huske nu kun den ene, men det var den vildeste oplevelse. Tak for det 🥰
  Kh Rikke

  1. Hej Rikke
   Wauw hvor er det FEDT, at du har lagt mærke til dine drømme. Og ja det at huske dem er jo det næste. Man vågner om natten og tænker at denne drøm kan jeg da sagtens huske når jeg står op – men så er den bare væk om morgenen. Jeg oplever også kun at kunne huske den drøm, jeg har til allersidst, inden jeg står op. Hvis du gerne vil huske dine andre drømme, så er du nok nødt til at skrive dem ned, når du vågner i løbet af natten.
   God fornøjelse med dine drømme 🙂
   Kh Louise

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Hvem står bag lcl-tarot?

Jeg hedder Louise Cecillia Larsen og jeg står bag LCL-Tarot.

Jeg fik mit første sæt tarotkort til min 30 års fødselsdag tilbage i 2001. Det var et sæt Aleister Crowleys tarotkort.

Jeg faldt pladask for de smukke kort - og jeg gik ivrigt i gang med at studere og træne kortenes betydning og budskaber.

Og jeg har ikke set mig tilbage siden...

-->> Læs mere om mig her