fbpx

Eneboeren og Jon Snow

af lcl-tarot 

Hvad har tarotkortet Eneboeren til fælles med Jon Snow?

Hvis du har set Game of Thrones, så ved du også hvem Jon Snow er.

Jeg er en af dem, der først har set serien nu. Jeg var meget længe om at overgive mig, da jeg har så svært ved at have styr på navne i film og serier. Og jeg var derfor overbevist om at jeg ikke kunne følge med i denne serie.

Men min mand fik mig overtalt og med ham på sidelinjen, kom jeg alligevel godt i gang. Og der skulle da også hele første sæson til, før jeg var hooked.

men my oh my - så var jeg da også solgt!


Åbenbaringen

Og her forleden, da vi sad og så de sidste to afsnit, fik jeg en åbenbaring omkring tarotkortet Eneboeren.

For det er sådan, at én af de måder, jeg kommer et lag dybere i tarotkortene, er ved at lave associationer til det, jeg ser i TV eller læser i en bog.

Og det dukker ofte op som en åbenbaring - som når man får en puslespilsbrik til at passe ind i det puslespil, man er i gang med at lægge.

Kender du den følelse: ”Aha - nu forstår jeg det meget bedre”?

Det er sådan en aha fornemmelse, jeg får når jeg læser eller ser eller hører noget, hvor et tarotkort falder et hak dybere ind i min bevidsthed.

Og det var dét, der skete forleden aften, da jeg så de sidste afsnit i Game of Thrones.


Og her skal der så lyde en advarsel

Hvis ikke du har set Game of Thrones og gerne vil se den, kan det være at du skal lade være med at læse videre, for jeg kommer med et par afsløringer.

Så stop med at læse nu - hvis du vil se serien og ikke have nogle afsløringer.

Man følger Jon gennem hele serien og oplever, hvordan han går gennem meget barske udfordringer og ganske gruopvækkende oplevelser.

Han tilsidesætter sig selv og sine egne behov.

Det gør han ikke, fordi han vil opnå noget (som de fleste i serien ellers gør). Han gør det for det, han mener er til alles bedste.

Det er ikke noget, der nødvendigvis gavner ham. Men det generer ham ikke, for det er slet ikke hans prioritet.

  • Han går forrest, når Nattens Vogtere skal på mission nord for Muren i Westeros.
  • Og da de møder Det Vilde folk, forsøger han at arbejde sammen med dem, fremfor at ville bekrige dem.
  • Han kaster sig frygtløst ud i at bekæmpe de døde og De Hvide vandrere.
Eneboeren og Jon Snow bærer lyset for andre

Jon Snow går frygtløst forrest


Eneboeren er også frygtløs

Eneboeren kaster sig også frygtløst ud i de fjerneste hjørner af sin egen bevidsthed og sin fortid - fuldstændig upåagtet af de farer og gruopvækkende oplevelser, han måtte møde på sin vej.

Jon Snow fik senere lavet en alliance med Det Vilde folk, sådan at de sammen kunne bekæmpe De Hvide vandrere og rigtig mange af hans Natte-Vogter-kolleger fra Castle Black, anså ham for at være deres sande leder - og han blev udnævnt Kommandør.

Han blev så slået ihjel af dem, der ikke kunne acceptere at han havde lavet denne alliance med det Vilde folk.

Det kan så associeres til de personer, der ikke kan acceptere Eneboeren for den han er: En person, der står stærkt i sig selv, fordi han kender til de dybeste skygger. En person, der ikke vil lade sig styre af andre. Ikke på en rebelsk måde, men ganske stille og roligt, fordi vedkommende står stærkt i sig selv og tror på sig selv - Det er en person, som bærer lyset for andre.

(Note: Selvom jeg skriver han, kan det jo handle om alle køn)


Ufrivillig leder

Jon Snow bliver, senere i serien, udnævnt til Nordens konge - simpelthen fordi han besidder sande lederevner - men uden at ville vinde på det selv.

Eneboeren holder en lanterne i hånden, som viser at han kan bære lyset for andre - dvs. han evner at lede andre ud på denne farefulde vej, fordi han selv har gået den.

Og andre vil gerne ledes af ham. Det er ikke noget, han egentlig ønsker, men han tager lederrollen på sig, hvis ingen andre gør.

Det der slog hovedet på sømmet i forbindelse med at sammenligne Eneboeren med Jon Snow, var da det gik op for ham at han var den sande arving til Jerntronen.

Han havde absolut intet ønske om at sidde på denne trone, men ønskede blot at bakke op omkring sin Dronning, som han elskede.

Det var ikke vigtigt for ham, at det var ham, der havde kronen på, men det var vigtigt for ham, at der blev ledet ordentligt og fair.

Derfor måtte han til sidst gøre en ende på sin Dronning, fordi det gik op for ham, at hun aldrig ville lede fair og ordentligt.

Jon gør det af med Daenerys

Jon gør det af med sin dronning Daenerys 


Eneboeren og Jon Snow: Et fantastisk menneske

I allersidste episode, hvor Jon bliver sendt retur til Castle Black og man ser ham ride ud af Westeros, sammen med Det Vilde folk, tænkte jeg: Ja det er dér han hører til - han er SÅ meget Eneboeren.

Han ønsker ikke at være sammen med folk, blot fordi de har en status - han ønsker at være sammen med de mennesker, der bidrager til noget ægte i hans liv - ellers vil han hellere være alene.

Eneboeren besidder de bedste lederevner, fordi han/hun ikke leder for egen vinding skyld, men for alles bedste (hvis han altså påtager sig lederrollen, hvilket han kun gør, hvis ingen anden tager den).

Så da jeg sad i min sofa og ahaoplevelsen ramte mig, blev jeg kun endnu mere forelsket i Eneboeren - Ja og i Jon Snow - han er en sand Eneboer - et fantastisk menneske.

Louise Cecillia Larsen skriver om englekort og tarotkort

Blogindlægget her er skrevet af Louise Cecillia Larsen

Læg gerne en kommentar under indlægget her, hvis du er blevet lidt klogere på tarotkortet Eneboeren

-->> Læs mere om Louise her


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Endelig forstår jeg også MEGET bedre
    Eneboeren ( og hvorfor jeg har det som jeg har når han er trukket.
    Så er det ALTID tiden til at sige fra
    TAK Cecillia 🥰🥰🥰🥰🥰

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Hvem står bag lcl-tarot?

Jeg hedder Louise Cecillia Larsen og jeg står bag LCL-Tarot.

Jeg fik mit første sæt tarotkort til min 30 års fødselsdag tilbage i 2001. Det var et sæt Aleister Crowleys tarotkort.

Jeg faldt pladask for de smukke kort - og jeg gik ivrigt i gang med at studere og træne kortenes betydning og budskaber.

Og jeg har ikke set mig tilbage siden...

-->> Læs mere om mig her